Volg ons op Linkedin

Linkedin

Forward is: een echtscheiding met alles erop en eraan  

650x215 0039 bdf9472

Overlegscheiden

Bij Forward Familierecht kunt u kiezen voor een overlegscheiding, ook wel bekend als collaborative divorce. Overlegscheiden wordt gezien als mediation+ met allebei een eigen advocaat. Daarnaast is er een mediator en kan er een financieel expert aansluiten, evenals een professional op het gebied van kinderen en scheiding (bijvoorbeeld een kinderpsycholoog). Als overlegscheidingsadvocaat houden Geeske en Patty rekening met de emoties die komen kijken bij een scheiding. Het belang van eventuele kinderen en uzelf staat voorop. Wij ontzorgen u zo veel als mogelijk in het juridische traject.

Voordelen:

  • Staan een van beide partijen bij of samen in overleg (mediation)
  • Kost uiteindelijk minder dan een procedure
  • Menselijke benadering
  • Individuele sparringpartner
  • Minder kennis- en machtsverschil

 

 ‘’Mediation én een eigen advocaat? Dan is collaborative divorce een goede optie.’’

Het vinden van een oplossing staat steeds centraal. Een overlegscheiding is ideaal voor mensen die wel samen afspraken willen maken, maar die bij een ‘gewone’ mediation de partijdige bijstand van een advocaat missen. Ook is een overlegscheiding effectief bij juridisch en/of financieel complexe zaken.

Bij Forward Familierecht vindt u een gecertificeerde scheidingsadvocaat en mediator met lidmaatschap van de Nederlandse vereniging van scheidingsadvocaten en mediators (vFAS)

Wie is de vFAS advocaat?

Wat doet de vFAS advocaat?

Of kijk op de site van het Collaborative Practice Center

Mediation

Tijdens een mediationtraject gaat u onder leiding van een mediator met elkaar in gesprek. Een goede optie voor als u graag onderling afspraken maakt over de gevolgen van uw scheiding. De begeleidende mediator beschikt over de juiste vaardigheden om deze gesprekken in goede banen te leiden.

“Bij mediation heeft u zelf invloed op de uitkomst: u maakt samen de afspraken.”

Voordelen:

  • Samenwerking
  • Behulpzaam
  • Ervaring met verschillende situaties
  • Win-win mentaliteit

Afspraken bij mediation

Vertrouwelijk

Bij mediation worden vooraf afspraken gemaakt over het traject. Zo is een belangrijke afspraak dat alles wat tijdens de mediation besproken wordt, vertrouwelijk blijft. Dit biedt u de veiligheid om zaken met elkaar te bespreken, zonder bang te hoeven zijn dat deze openbaar worden. De mediator heeft uiteraard altijd een geheimhoudingsplicht. Van elk mediationgesprek wordt een gespreksverslag gemaakt. Dit geeft u de mogelijkheid om terug te lezen wat er precies besproken is. Uiteraard kunt u opmerkingen maken bij de inhoud van het gespreksverslag.

Overeenkomst

Een ander belangrijk uitgangspunt van mediation is dat er pas sprake is van een overeenkomst op het moment dat beide partijen hun handtekening onder een (deel)convenant hebben gezet. Een convenant is een overeenkomst waarin de gevolgen van de echtscheiding worden geregeld. Dat er pas sprake is van een overeenkomst als beide partijen hebben getekend, geeft u de vrijheid om gedurende het traject met elkaar te onderhandelen en ook op zaken terug te komen als u er bij nader inzien toch geen goed gevoel over heeft. Indien het belangrijk is dat tussentijds bepaalde afspraken worden vastgelegd, bijvoorbeeld in verband met de aankoop en/of financiering van een nieuwe woning, dan kan er een zogenaamd deelconvenant worden opgesteld. Zo kunt u vooruit en tegelijkertijd met elkaar in gesprek blijven.

Mediation en kinderen

Wij vinden het belangrijk dat uw kinderen een stem hebben bij de afspraken die u als ouders maakt. Wat vinden zij belangrijk? Waar maken zij zich zorgen over? Onze mediators zijn getraind in het voeren van gesprekken met kinderen. Uiteraard vraagt zij kinderen niet om te kiezen tussen hun ouders. De kinderen mogen delen wat ze willen delen en alleen als ze daar behoefte aan hebben. Een gesprek met de kinderen is natuurlijk niet verplicht en wordt alleen in overleg met u gepland. Is er aanleiding om te veronderstellen dat er hulp voor de kinderen nodig is in het kader van de scheiding? In dat geval wijst Geeske u de weg naar de juiste instanties/personen.

Mediators van Forward Familierecht

De scheidingsmediators van Forward Advocaten beschikken naast mediationvaardigheden over uitstekende juridische kwaliteiten. Dit is van groot belang voor het maken van een goed convenant. U wilt immers met elkaar afspraken maken die waterdicht zijn. Niets is vervelender dan achteraf tot de ontdekking komen dat bepaalde zaken niet goed geregeld zijn. Wij helpen u met het maken van afspraken die zowel op de korte als op de lange termijn houvast bieden.

Interesse in een overlegscheiding?

Neem contact met ons op voor een eerste kennismaking!