Volg ons op Linkedin

Linkedin

Alimentatie voor 18 tot 21-jarigen: wat als je er niet samen uitkomt?

Partneralimentatie 300x200

Scheiden is al verdrietig genoeg, helemaal erg is het als kinderen tegenover hun ouders komen te staan. Als het gaat om jongmeerderjarigen (kinderen van 18 tot 21 jaar), is dat helaas met enige regelmaat het geval. Dat komt doordat sommige rechters vinden dat de wet geen ruimte biedt om in de scheidingsprocedure tussen de ouders…

Alimentatie en de scheidingsprocedure

Scheiden is al verdrietig genoeg, helemaal erg is het als kinderen tegenover hun ouders komen te staan. Als het gaat om jongmeerderjarigen (kinderen van 18 tot 21 jaar), is dat helaas met enige regelmaat het geval. Dat komt doordat sommige rechters vinden dat de wet geen ruimte biedt om in de scheidingsprocedure tussen de ouders ook een beslissing te nemen over de alimentatie (“bijdrage in de kosten van levensonderhoud en studie”) voor deze groep kinderen. Hierdoor worden jongmeerderjarigen min of meer gedwongen om een (aparte) procedure tegen hun ouder(s) op te starten als er niet in onderling overleg afspraken gemaakt kunnen worden.

Advocaat en mediator Geeske van Campen schreef een artikel over dit onderwerp voor het juridische tijdschrift Echtscheidingsbulletin. Zij betoogt hierin dat de wetsgeschiedenis wel degelijk ruimte biedt om een verzoek tot vaststelling van een bijdrage in de kosten van levensonderhoud en studie mee te nemen in de echtscheidingsprocedure tussen ouders. Ook maakt zij zich ervoor sterk dat in een procedure voorlopige voorzieningen kan worden gevraagd om een bijdrage voor de jongmeerderjarige.

Lees verder

Het artikel kunt u hier lezen.

Vragen over dit artikel? Neem contact op:

Spread the word. Share this post!