Forward is: verder kijken dan de juridische kant
Een lastige situatie. Soms heeft de één eigenlijk al besloten dat de relatie voorbij is, terwijl de ander nog niet zover is. Er zijn verschillende manieren van scheiden en er komt veel op u af. Dan is het prettig als er aan de andere kant een advocaat zit om u te begeleiden in het proces. Wij hebben het beste met u voor en bekijken de situatie realistisch als buitenstaander.
Snel zekerheid en alles goed geregeld
Met name welke zaken er geregeld moeten worden zijn onduidelijk voor velen.
Geeske van Campen: ‘Ik probeer in één van de eerste gesprekken al duidelijkheid te geven over de juridische mogelijkheden en welke documenten wij nodig hebben, zodat u eigenlijk heel snel duidelijk heeft wat kan.’ Bijvoorbeeld als u in uw woning wilt blijven wonen, maar u deze niet kan betalen gaan wij op zoek naar het beste alternatief om onnodige procedures (waar kostbaar geld en veel tijd in gaat zitten) te voorkomen.
Proceskeuzes echtscheiding
Allebei een eigen advocaat aanstellen is altijd nog een optie wanneer u er samen niet uitkomt. Naar de rechter stappen zien wij als laatste redmiddel. Dit proberen wij te voorkomen door onze services:
- Mediation
- Advies
- Second Opinion
- Procederen
Advies
Veel mensen worstelen voor, tijdens en na het scheiden met vragen over de toekomst. Wat betekent het voor de kinderen? Hoe gaat het er financieel uitzien? Onze advocaten Geeske en Patty staan voor u klaar om telefonisch óf op locatie antwoord te geven op uw vragen. Uiteraard is het ook voor andere situaties mogelijk om advies in te winnen bij Forward Familierecht. Vraagt u zich bijvoorbeeld af of de kinder- of partneralimentatie die u betaalt of ontvangt nog correct is? Wilt u de omgangs- of zorgregeling met de kinderen wijzigen, of zou u graag met uw kind willen verhuizen? In al deze gevallen kunnen de advocaten van Forward Familierecht u helpen. Zij adviseren en informeren u graag, ook over de kans van slagen van een eventuele procedure.
Tarieven
Forward Familierecht begrijpt uw behoefte aan duidelijkheid over het financiële plaatje en denkt met u mee. Omdat iedere situatie anders is kunnen wij tijdens ons eerste gesprek meer vertellen over de financiële voorwaarden. Voor een indicatie kunt u alvast contact opnemen via https://forwardfamilierecht.nl/contact/
Second Opinion
Twijfelt u over de claims van een ander en mist u juridisch advies? Of zit u bij een advocaat, maar weet u niet of deze wel alles uit de zaak haalt? Forward Familierecht denkt graag met u mee.
Second opinion naast mediation
Veel mensen hebben naast een mediationtraject behoefte aan iemand die eenzijdig met hen meedenkt, iemand bij wie ze vragen kunnen stellen zonder bang te zijn dat dit een bom legt onder de gesprekken. Het is daarom heel gebruikelijk om naast het mediationtraject een eigen advocaat te hebben. De andere partij hoeft dit niet te weten, u mag het natuurlijk wel vertellen. Meestal is in de mediationovereenkomst al opgenomen dat het beide partijen vrijstaat zich door een partijdige advocaat te laten adviseren. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.
Second opinion bij twijfels over advocaat
Vraagt u zich af of uw advocaat wel op het juiste spoor zit? Of heeft u een advies gekregen dat u graag wil laten toetsen? Dat is vanzelfsprekend mogelijk. Soms is een gesprek al voldoende om te weten of u op het juiste spoor zit. Andere keren moeten er stukken worden bekeken of berekeningen worden gemaakt. Neem gerust contact met ons op om te kijken hoe wij u het beste kunnen helpen.
Behoefte aan een second opinion?
Heeft u behoefte aan iemand die met u meedenkt tijdens een mediationtraject? Zit uw advocaat wel op het juiste spoor? Wij bespreken graag de mogelijkheden met u.
Procederen
Soms is het onvermijdelijk en moet er geprocedeerd worden. Wij kunnen voor u zaken aanspannen wanneer uw (ex-)partner nergens op reageert of wanneer u er samen niet uitkomt. Een procedure is ook in te zetten wanneer u belang heeft bij een spoedige rechterlijke beslissing. Ook kan een procedure nodig zijn om kinder- of partneralimentatie te wijzigen of om een woning te verkopen. Het is voor wat betreft een scheidingsprocedure van belang om onderscheid te maken tussen twee procedures: de voorlopige voorzieningen en de bodemprocedure.
Lees hier verder: Voorlopige voorzieningen of een bodemprocedure, wat is het verschil?
Kinderen
Uit ervaring zien wij dat regelingen omtrent kinderen veel invloed hebben op de onzekerheid die vaak al speelt. Waarschijnlijk zit u met veel vragen over uw kinderen. Hoe en wanneer vertelt u ze dat u gaat scheiden? Hoe betrekt u uw kinderen bij het ouderschapsplan? Wat wordt het hoofdverblijf en hoe wordt deze toegewezen? Bij Forward familierecht zetten wij alles op een rijtje. Zo weet u wat u heeft en waar u aan toe bent. Er komt veel op u af en de complexe financiële afhandeling maakt het niet makkelijker. Toeslagen en de gevolgen voor uw vermogen en rekening zijn ingewikkeld om in te schatten. Wij willen die onzekerheid verminderen. Geeske pakt dit aan door snel aan te geven wat mogelijk is, en juridisch, welke documenten nodig zijn. Zo helpt ze u met aanvragen van een toeslag. Ze gaat mee naar de gezinsmanager en zet net dat extra stapje zodat iedereen veilig en comfortabel kan blijven wonen.
Co-ouderschap
Kinderen hebben vaak al door wanner er iets niet goed zit, zeker wanneer er veel discussies zijn. Dat een scheiding minder onverwachts komt maakt het niet altijd makkelijker om te accepteren. Geduld en begrip zijn sleutelwoorden in het proces. Leg niet de schuld bij de ander in het bijzijn van de kinderen. Denk alleen en samen met uw kinderen na over de verdeling en wat belangrijk is, nu en in de toekomst. De onderlinge communicatie en hoe dit opgepakt wordt loopt per situatie nogal uiteen. Houdt u een gezamenlijke rekening aan voor de kinderen of niet? En wat zijn andere strategieën? Dat soort details en de passende manier van scheiden worden besproken in het 1e gesprek.
Een andere insteek van co-ouderschap is een eenzijdige procedure voeren voor voorlopige voorzieningen als de situatie thuis escaleert. In dat geval vraagt u de rechtbank of u het exclusieve gebruik van de woning mag hebben gezien de omstandigheden. Wij beoordelen de situatie en zetten daar op in. Staat u aan de andere kant dan gaan wij aan de slag om uit te zoeken of u uw (huur)woning kunt behouden en hoe de optelsom met alimentatie eruit komt te zien.
Met Forward Familierecht staat u er niet alleen voor
Wij begrijpen dat er veel van u gevraagd wordt. Laat ons wat zorgen voor u wegnemen. Geeske van Team Forward Familierecht helpt u verder met transparant en helder advies.
Voorlopige voorzieningen of een bodemprocedure, wat is het verschil?
Voorlopige voorzieningen of een bodemprocedure, wat is het verschil?
Partneralimentatie is aftrekbaar
Partneralimentatie is aftrekbaar
Wils(on)bekwaamheid
Wils(on)bekwaamheid
Hoe ga je als advocaat om met mogelijke wilsonbekwame cliënten?
Hoe ga je als advocaat om met mogelijke wilsonbekwame cliënten?