Volg ons op Linkedin

Linkedin

Forward is: reken- en tekenwerk vereenvoudigd

650x215 0041 bdf9458

Alimentatie

Het opstellen van alimentatie is maatwerk. Met kinderalimentatie betaalt u voor de ontwikkeling van uw kind(eren). Partneralimentatie is een betaling aan een deel van de maandelijkse kosten van uw ex-partner over een termijn van maximaal 5 jaar (na 1 januari 2020). Om tot een bedrag te komen bestaan er verschillende berekeningsmethodieken, afhankelijk van inkomsten, uitgaven en onderlinge afspraken.

Ondernemersinkomen en alimentatie

Het bepalen van het belastbaar inkomen van ondernemers is geen makkelijke zaak. Hier kijken wij kritisch naar, wat is redelijk? Ook bij eenmanszaken is het inkomen meenemen belangrijk. Als ex-partner van een ondernemer is het de afweging in hoeverre de onderneming meetelt in de alimentatieberekening. Privé opnames moeten zichtbaar zijn bij de belastingdienst. Stel, u verdient ‘maar’ €15.000 per jaar, terwijl er jaarlijks €30.000 uit de onderneming getrokken wordt aan privé opnames, is dit lastig peilen.

  • Behoefte van de kinderen.

De levenstandaard handhaven.

De alimentatiekosten van uw kinderen hangt af van de hoogte van uw verdiende loon en het aantal kinderen waarvoor u alimentatie moet betalen.

  • Aanvragen en beoordelen

Aanvragen worden tijdens het scheidingsproces op basis van inkomen bepaald. Deze beslissing is leidend tenzij er grote veranderingen zijn in uw inkomen of vaste lasten.

  • Jaarlijks indexeren

De inflatiecorrectie op de alimentatie wordt automatisch berekend. Let op dat het jaarlijks geïndexeerd moet worden. Lees meer hierover op https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/scheiden/vraag-en-antwoord/indexering-van-alimentatie

Herziening alimentatie

Een herziening van alimentatie is bijvoorbeeld nodig na verandering in gezinssituatie of wijziging in uw inkomen of lasten. Verschillende omstandigheden leiden tot een herberekening. Wanneer uw kind ziek wordt, kunnen de kosten voor de kinderarts ook terugkomen in de partneralimentatie. Andere voorbeelden zijn:

  • Langdurige ziekte
  • Arbeidsongeschiktheid
  • Werkloosheid
  • Verandering in gezinssituatie

 

Case: Alimentatie medische specialisten

Geeske heeft ervaring in de zorgsector, zowel zakelijk als privé. Ze weet hoe het bestuur van een ziekenhuis in elkaar steekt en hoe het inkomen is opgebouwd. Tijdens haar carrière in familierecht heeft ze meerdere medische specialisten bijgestaan met het berekenen van partner- en kinderalimentatie. Ook daarom kiest u voor een advocaat van Forward familierecht.

Heeft u behoefte aan iemand die u bijstaat of wenst u meer informatie?

Neem dan gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.