Volg ons op Linkedin

Linkedin

Uit elkaar of scheiden

650x215 forward advocaten logo 5

Uit elkaar

Scheiden of uit elkaar gaan, kan overweldigend zijn. Verdriet of woede over de relatiebreuk, angst en zorgen over de toekomst. U worstelt met emoties. En alles lijkt tegelijk te komen. Misschien maakt u zich vooral druk om de gevolgen voor de kinderen. Wat betekent scheiden voor hen? En voor uw financiën? Er zijn zoveel vragen en u weet niet precies waar u moet beginnen. Een lastige tijd. De juiste keuze maken als u hulp inschakelt, is daarom belangrijk.

De advocaten van Forward Familierecht staan u bij in élke fase.

De enorme hoeveelheid aan vragen heeft u niet voor niets. Er zijn inderdaad verschillende stappen en oplossingen voor uw situatie. En daar helpen we u bij.

 

Wat past het beste bij u?

Weet u al of u een eigen advocaat wilt of samen voor één advocaat gaat? Misschien heeft u een andere voorkeur of wilt u eerst advies.

Mediation: Samen met een mediator in gesprek met elkaar

Overlegscheiding: Beiden een advocaat én mediation: een collaborative divorce

Advies: Antwoord op uw vragen en hulp bij besluitvorming

Procederen: Als u er echt niet uitkomt en belang heeft bij een rechterlijke beslissing

Second opinion: Een advocaat die eenzijdig met u meedenkt (naast het mediationtraject)

 

Scheiden en kinderen

Scheiden heeft impact op uw kind(eren) en dat is moeilijk. U communiceert met ze, probeert de situatie uit te leggen en maakt ze duidelijk dat het niets met hen te maken heeft. En tóch heeft een kind last van ouders die scheiden. U wilt het ‘uit elkaar gaan’ zo goed mogelijk laten verlopen. De emoties, maar ook zeker de praktische kant. En daar schakelt u graag iemand met de juiste juridische kennis en vaardigheden voor in. Een advocaat of mediator die alles overziet en u helder de mogelijkheden uitlegt.

Alimentatie, omgangs- of zorgregelingen een verhuizing met kinderen. Zaken die vaak bij een scheiding komen kijken. Niet alleen als u recent uit elkaar bent, maar ook nog daarna. Wilt u omgangs- of zorgregelingen wijzigen? Wilt u met uw kind(eren) verhuizen? Is de kinder- of partneralimentatie (nog) correct? Heel normaal om bij deze vragen hulp te zoeken. Geeske van Campen en Patty Dekker adviseren en informeren u bijvoorbeeld over de kans van slagen van een procedure. Maar ze denken ook actief mee met andere stappen.

 

Mediation: scheiden en kinderen

Kinderen kunnen bij een echtscheiding soms bijzonder goed verwoorden hoe zij erin staan. Wat zij belangrijk vinden, hoe ze over afspraken denken, waar ze zich zorgen over maken. Het is belangrijk dat we naar hen luisteren. Daarom kunt u ervoor kiezen om ze te betrekken bij een mediationtraject. Geeske is als mediator getraind in het voeren van gesprekken met kinderen. Ze voelt goed aan of en wanneer kinderen behoefte hebben om iets te delen. ‘Het hóeft niet, maar mag wel’. Ook als er extra hulp nodig is voor kinderen, weet Geeske precies welke instanties of personen daarvoor geschikt zijn.

 

Zo werken wij het liefst

We vinden het belangrijk..

..om u met onze juridische deskundigheid inhoudelijk sterk advies te geven en alle mogelijkheden, rechten en plichten duidelijk uit te leggen.

..dat we een praktische oplossing voor de lange termijn vinden (geen ‘quick fix’ die op korte termijn een oplossing lijkt, maar op lange termijn een probleem blijkt).

..dat het klikt als we samen aan een oplossing werken. Een persoonlijke benadering kenmerkt onze werkwijze. We willen dat u zich gesteund voelt in deze periode.

..om goed en snel bereikbaar te zijn. Daarom kunt u telefonisch, per mail en op afspraak met ons communiceren.

 

Scheiden of uit elkaar: hoe verloopt het contact met Geeske of Patty?

  1. U neemt contact met ons op. Dat kan per mail of telefonisch.
  2. Bij de eerste afspraak, telefonisch of live (zodat we elkaar kunnen zien), kijken we of het klikt. Uitgebreid en met volledige aandacht nemen we samen uw situatie door.
    • In welke fase zit u?
    • Heeft het op dit moment zin om samen aan de slag te gaan?
  3. Vervolgens bespreken we uw rechten en plichten, bekijken we de opties en verzamelen we alle gegevens (aan de hand van een checklist).
  4. Zo start de samenwerking. De eerste stap naar een oplossing voor de lange termijn is gemaakt.

Inhoudelijk advies over alle mogelijkheden, actief meedenken in uw unieke situatie, een persoonlijke benadering en goede bereikbaarheid staan bij ons voorop.

 

“Maar mijn situatie ligt net iets anders”

Soms wilt u vóór u gaat trouwen weten hoe ‘het’ zit. Wat betekenen de huwelijkse voorwaarden? Wat zijn de consequenties van een eventuele scheiding? Helemaal niet gek om daar eens goed naar te kijken. Het kan prettig zijn om dit samen te bespreken.

Ook ná een echtscheiding kunnen er alsnog geschillen ontstaan. Bijvoorbeeld over de uitleg van een convenant of als er iets verandert in het inkomen. In deze situaties is juridische hulp heel normaal. Een gesprek is zo gepland.

Mediation
Bij mediation heeft u zelf invloed op de uitkomst: u maakt samen de afspraken. De mediator zorgt ervoor dat de gesprekken goed verlopen en dat de onderlinge afspraken helder zijn.
Meer over mediation

Overlegscheiding/Collaborative divorce
Bij een overlegscheiding wilt u samen afspraken maken, maar u heeft ook behoefte aan (ieder) een eigen advocaat. Het vinden van een oplossing staat altijd centraal en daarom zijn er verschillende deskundigen bij betrokken, zoals een advocaat, mediator en een financieel expert.
Meer over overleg scheiden en een collaborative divorce

Advies
Advies van een advocaat komt als geroepen als u overladen wordt met vragen. Wat betekent scheiden voor mijn (financiële) toekomst? Welke beslissingen moet ik allemaal nemen? Hoe zit het met de kinderen tijdens en na mijn scheiding? Elke situatie is anders en dat geldt ook voor het advies dat wij geven.
Meer over advies van een advocaat

Procederen
Soms is het onvermijdelijk om te procederen. Als u er écht niet uitkomt met uw (ex-)partner of als er geen contact mogelijk is. Misschien is het nodig voor alimentatie of het verkopen van een woning. Belangrijk is dan om het verschil te kennen tussen de verschillende procedures (de voorlopige voorzieningen en bodemprocedure) en de gevolgen daarvan.
Meer over procederen en een procedure starten

Second opinion
In een mediationtraject hebben veel mensen behoefte aan iemand die eenzijdig met hen meedenkt. Aan wie u zonder schroom vragen kunt stellen. Partijdig advies kan een verademing zijn. Ook als u twijfelt of uw huidige advocaat alles uit de zaak haalt, is een second opinion vaak de moeite waard.
Meer over een second opinion

 

Eerst zelf wat lezen, voordat u ons inschakelt?

U vindt betrouwbare informatie over scheiden bij:

VERDER* helpt mensen bij een (echt)scheiding met praktische informatie en achtergrondverhalen. Het is een initiatief van de Nederlandse Vereniging van Familie- en erfrechtadvocaten en Scheidingsmediators (vFAS).

De Rijksoverheid geeft overzichtelijk weer waar u rekening mee kunt houden als u gaat scheiden of een scheiding overweegt. Met informatie over het opstellen van een ouderschapsplan, (partner)alimentatie en ouderdomspensioen bij een scheiding.

Ik neem liever meteen contact op met jullie